Riko group
 
Riko
 
Riko hiše
 
Starck with Riko
 
Škrabčeva domačija

Skedenj Škrabčeve domačije

Skedenj na Škrabčevi domačiji je po prenovi leta 2002 gospodarska stavba le po imenu in zunanjem videzu. Danes ima kulturno, komunikacijsko, medijsko in poslovno poslanstvo v okviru domačije. Notranjščina je namreč preurejena v prostorno seminarsko-galerijsko dvorano.

Pred vhodom v prenovljeni večnamenski prostor stojijo stebriščne skulpture štirih slovenskih kiparjev, in sicer Jakova Brdarja, Staneta Jarma, Matjaža Počivavška in Mirsada Begića. Podobo notranjosti skednja pa zaokrožuje izvirna prostorska postavitev Begičevih del iz cikla Ohraniti sanje.

Leseni skedenj, grajen s sistemom lesene gradnje Riko hiše, je osrednji prostor programov in dogajanj, ki zapolnjujejo ter bogatijo prenovljene prostore domačije. Srečanja z zanimivimi gosti, predavanja, pogovori, branja in nastopi – Škrabčeva domačija ima vedno nove načine, da z običajnimi druženji ali s popolnoma novimi pristopi postavi v os zanimanja najboljše, najbolj priljubljene, včasih drzno provokativne mislece, ustvarjalce, duhovite izvajalce.

 

Kontakt

Polona Lovšin
T: + 386 (0) 1 58 16 308
F: + 386 (0) 1 58 16 342
E: polona.lovsin@riko.si

Zasledujte nas na:
facebook
twitter
youtube