UNIKATNA PODOBA LESENIH FASAD

Sodobna estetika in moderen življenjski slog dandanes poudarjata individualnost. Fasada je tisti element objekta, ki zagotovo ustvarja odločilen prvi vtis. Lesena fasada je vedno unikatna in očara vsakogar, ki mu je blizu les s svojimi čudovitimi lastnostmi: z naravno raznolikostjo in živim videzom, trpežnostjo, dobrimi gradbenimi značilnostmi, ekološkostjo in hitrostjo, ki jo omogoča pri gradnji. Lesene fasade pridobivajo sloves prestiža po zaslugi vseh naštetih lastnosti, pa tudi zato, ker jim estetsko vrednost vedno bolj priznavajo tudi v modernih arhitekturnih pristopih.

Lesene fasade RIKO HIŠE lahko namestimo na vsako zunanjo steno. Pri tem ni pomembno, ali gre za montažno, v celoti leseno Riko hišo ali pa za hišo iz opeke ali betona, za novogradnjo ali prenovljeno hišo. Lesene fasade so primerne tako za stanovanjske hiše, kot tudi za večje javne stavbe in poslovno-stanovanjske objekte. Vsem lesena fasada predstavlja zaščito osnovne konstrukcije pred vplivi okolja, hkrati pa je pomemben oblikovalski in estetski element stavbe.

Les kot osnovni material za fasado omogoča številne načine polaganja ter uporabo različnih profilov in barv, kadar pa ga na fasadi kombiniramo s kamnom, steklom ali kovino, njegove značilnosti še bolj poudarimo.

REFERENCE LESENIH FASAD

  • 01/03
  • 02/03
  • 03/03
Card image cap

Univerza MIB Trst

Dodaten objekt poslovne šole v Trstu je obdan z lesenimi masivnimi stenami in macesnovo fasado....

Card image cap

Hiša v Civezzi

Nizkoenergijska hiša, zgrajena po okvirnem sistemu Riko...

Card image cap

Hiša v bližini francosko-švicarske meje

Lokacija: Lajoux, Francija Slovenska arhitektura in nizkoenergijska lesena gradnja je našla mesto tudi v osrčju gorskega masiva Jura v bližini francosko-švicarske meje. Francoskega naročnika je...

Vsi projekti