Strokovnjaki v RIKO HIŠAH smo vam na voljo s svojim znanjem in bogatimi izkušnjami s področja arhitekture, gradbeništva in lesarstva. Pomagamo vam z nasveti, za vas raziščemo in poiščemo prave rešitve in vam kot zanesljiv partner stojimo ob strani v vseh korakih izgradnje.

Svetujemo vam pri postopku za pridobitev gradbenega dovoljenja, sodelujemo pri pripravi projektne dokumentacije in pri možnostih financiranja. Pomagamo vam pri izbiri arhitekta, ki si bo ogledal vašo parcelo ter oblikoval dom, poslovno stavbo ali naselje po vaših željah.

Nenazadnje poskrbimo tudi za točen začetek in zaključek gradnje, obenem pa vam omogočimo ogled izdelave vaše hiše še med proizvodnim procesom ter vas povabimo na oglede že vseljenih hiš.

V podjetju RIKO HIŠE sledimo sodobnim smernicam projektiranja, uporabljamo napredna projektivna orodja in smo seznanjeni z aktualno gradbeno zakonodajo.

Projektna dokumentacija

Za vas lahko uredimo in vas vodimo kozi vse pomembne faze projektiranja.

IDEJNA ZASNOVA (IDZ)Namen idejne zasnove je opredeliti želje naročnika v skladu s projektno nalogo ter aktualnimi projektnimi pogoji za izbrano lokacijo. Iz arhitekturnega vidika je faza IDZ ena pomembnejših, saj se tukaj tvori ideja in koncept zasnove objekta.
IDEJNI PROJEKT (IDP)Namen idejnega projekta je uskladitev želja naročnika, prostorskih zahtev ter mnenja dajalcev. Opredelitvena skica je nekoliko bolj podrobna od tiste v fazi IDZ. IDP je osnova za PD.
PROJEKTNA DOKUMENTACIJA (PD)Projektna dokumentacija je osnova, ki vsebuje vse potrebne elemente za pridobitev gradbenega dovoljenja.
PROJEKT ZA IZVEDBO (PZI)Projekt za izvedbo vsebuje vse karakteristične detajle in napotke za izvedbo skladno z naročnikovimi željami.

Bistveno je, da posameznim fazam sledimo in jih ne preskakujemo.

Po potrjenih arhitekturnih in projektantskih načrtih, kjer običajno naredimo dve ali tri revizije, gre projekt v tehnološko obdelavo in nato v proizvodnjo v izdelavo.

Proizvodnja

V proizvodni hali nastajajo leseni montažni objekti skozi vse leto. Na dveh avtomatiziranih obdelovalnih strojih (Weinmann in Hundegger) izdelujemo velikostenske elemente (notranje in zunanje stene), medetažne elemente in ostrešje, vgradimo stavbno pohištvo, nanesemo prvi sloj fasade ali pa že vgradimo elemente lesene fasade.

Elementi so tako zaščiteni pred vremenskimi vplivi, pri vgradnji materialov pa nenehno vršimo tudi kontrolo procesov ter zagotavljamo skrbno načrtovanje in natančno izvedbo z najmanjšimi možnimi tolerancami.

Montaža

Ker so elementi v proizvodnji predizdelani (zaključeni) do najvišje stopnje, je montaža elementov na terenu izredno hitra, poleg tega pa se dela na terenu lahko izvajajo tudi v zimskem času.

Leseni montažni objekt je v grobem, t.j. do tretje podaljšane gradbene faze, zaključen v približno treh tednih, zaključna dela pa trajajo še nekoliko dlje.

Oglejte si montažo hiše v Italiji.