Tehnologija gradnje lesenih montažnih objektov RIKO HIŠE ustreza visokim merilom trajnostne gradnje, je energetska učinkovita ter potresno in požarno varna. Poleg ekološke naravnanosti in varčnosti se sistemi gradnje RIKO HIŠE odlikujejo tudi z individualnostjo, visoko kakovostjo bivanja in možnostjo uresničevanja naprednih arhitekturnih rešitev.

Naj gre za masivno leseno konstrukcijo ali pa za leseno okvirno konstrukcijo, sistemi gradnje so povsem fleksibilni in omogočajo popolno prilagodljivost zahtevam in pričakovanjem naročnika.

Velikostenski predizdelani elementi, ki se na terenu zmontirajo, so že v proizvodnji izolirani, zaključeni s fasado in imajo vgrajeno stavbno pohištvo. Na zunanje stene so vezani drugi konstrukcijski sklopi, kot so medetažne in strešne konstrukcije, nadstreški, pergole, stopnice… Predhodno izdelani montažni elementi omogočajo hitro izgradnjo in vselitev.

FASADE

Fasada je zunanji ovoj objekta, ki ima poleg dekorativno-vizualnega efekta še funkcijo zaščite konstrukcijskih sklopov. Fasada ščiti objekt pred zunanjimi vplivi, saj prevzema nase mehanske in vremenske obremenitve, kot so veter, dež, sneg, zmrzal, sončna sevanja …

Na splošno delimo fasade v dve skupini:

  1. prezračevana fasada: lesena, kovinska, kamnita, iz umetnih mas …
  2. neprezračevana fasada oz. tankoslojna ometana fasada

Tipi lesenih fasad se razlikujejo po obliki oz. profilu. Izbirati je možno med več osnovnimi tipi lesenih oblog, ki v kombinaciji z različnimi načini polaganja (horizontalno, vertikalno, poševno) ponujajo številne izvedbene možnosti.