Odločitev za RIKO HIŠE je odločitev za kakovost in zanesljivost, za trajnostno, okolju prijazno leseno montažno gradnjo. Za varno naložbo in odlično storitev. Je odločitev za unikaten, varen in varčen dom, za bivalno udobje, ukrojeno po vaših željah, in za dovršenost, vtkano v sleherni detajl.

V RIKO HIŠAH smo uresničevanju teh zavez predani že več kot 20 let. Vtkane so v vse pore našega delovanja in se zrcalijo v vsakem lesenem montažnem objektu. Zanje jamčimo s svojim znanjem in strokovnostjo, bogatimi izkušnjami, kakovostjo, potrjeno s certifikati in CE znakom, z izostrenim posluhom za bivanjska pričakovanja naročnikov ter 30-letno garancijo na naše konstrukcijske sisteme.

LESENA MONTAŽNA GRADNJA

Les kot osnovni gradnik vsakega lesenega montažnega objekta RIKO HIŠE, je odličen gradbeni material, ki ustreza vsem konceptom trajnostne gradnje, je ekološki, energijsko varčen in združuje odlične fizikalne in mehanske lastnosti – je dober zvočni izolator, prevzema večje požarne obremenitve in se odlično prilagaja močnim tlačnim obremenitvam.

V vseh letnih časih vzdržuje prijetno klimo v prostoru, uravnava vlago, deluje kot biološki filter, je topel na dotik in ugodno vpliva na počutje.

Gradnja z lesom torej omogoča resnično kakovostno bivanje, ki ga v Riko Hišah vselej udejanjamo skupaj z našimi naročniki v vsakem našem objektu.

HITROST IZVEDBE

Ker so elementi v proizvodnji predizdelani do najvišje stopnje (zaključeni), je montaža elementov na terenu izredno hitra, poleg tega pa se montažna dela lahko izvajajo tudi v zimskem času.

Za razliko od klasične gradnje, pri sistemu lesene montažne gradnje RIKO HIŠE Hiš faze sušenja ni. Zato lahko zagotovimo zelo natančno načrtovanje, jasno določimo trajanje posamezne faze gradnje in s tem tudi točen datum vselitve.

INDIVIDUALEN PRISTOP

V RIKO HIŠAH prisegamo na individualen pristop – vsak naš objekt je unikat in ukrojen po meri naročnika. Ker verjamemo, da mora biti prostor zasnovan v skladu z bivanjskimi pričakovanji uporabnika, njegovim življenjskim slogom in potrebami ter primerno postavljen v dani geografski kontekst.

Zato v središče svojega delovanja in snovanja lesenih montažnih hiš vselej postavljamo naročnikove želje. Prilagodljivi in tehnološko napredni sistemi gradnje, bogate izkušnje ter napredni pristopi v reševanju najzahtevnejših detajlov nam omogočajo, da lahko izpolnimo najrazličnejše arhitekturne in oblikovalske zamisli, uresničimo še tako zahtevne želje, ob tem pa odgovorno skrbimo, da je v vseh fazah izgradnje vse izvedeno po visokih standardih kakovosti.

KAKOVOST IN ZANESLJIVOST

V RIKO HIŠAH gradimo lesene montažne objekte s težnjo po najvišji kakovosti in ob vključevanju najsodobnejših tehnologij. Naš cilj je zadostiti in preseči vsa vaša pričakovanja.

Kakovost zagotavljamo z nadzorovano proizvodnjo, ki poteka v skladu z veljavnimi predpisi in smernicami. Skladno s CE znakom oz. evropsko tehnično oceno (ETA) se izvaja redna kontrola kakovosti vgrajenih materialov, proizvodnje in tudi montaže.

Ob predaji objekta vam zagotavljamo 2-letno garancijo za morebitne skrite napake in 30-letno garancijo na konstrukcijo vsake lesene montažne hiše RIKO HIŠE. Za vgrajeno opremo oz. industrijske izdelke velja garancija proizvajalca pod pogojem, da naročnik uporablja objekt po načelih dobrega gospodarja in navodilih izvajalca.

Sistemi lesene montažne gradnje RIKO HIŠE ustrezajo visokim merilom, ki jih narekujejo pomembne inštitucije za energijsko certificiranje stavb, kot so Passiv Haus Institut, KlimaHaus-CasaClima, Minergie.

Skrb in odgovornost za kakovost pa je zapisana v vse pore našega delovanja – precizno načrtovanje, natančna izdelava, do potankosti dodelan proces montaže. Tesno sodelovanje z arhitekti, ustrezna izbira optimalnih materialov, povezovanje in nadgrajevanje znanj, usposobljenost inženirjev, prilagodljivost ter posluh za vaše želje in bivanjska pričakovanja – vse to predstavlja zanesljiva izhodišča za vrhunsko kakovost bivanja.

NALOŽBA V PRIHODNOST

Naložba v gradnjo hiše je vsekakor ena od pomembnejših v življenju posameznika in v RIKO HIŠAH z veliko odgovornostjo sprejemamo zaupanje naših naročnikov.

Vnaprej znana končna cena

Ob podpisu pogodbe oz. v fazi potrditve projekta je znana tudi končna cena lesene montažne hiše, ki se do konca gradnje ne spreminja, saj so vsi stroški znani vnaprej. Zaradi dovršenega sistema gradnje in natančnega načrtovanja, nepredvidenih del praktično ni.

Vsekakor so možne tudi naknadne spremembe in prilagoditve, ki zaradi novih želja in zahtev odstopajo od prvotno zastavljenega projekta. V takem primeru se prilagodi tudi končna cena montažne hiše, vendar so tudi v tem primeru stroški vedno znani vnaprej.

Povrnjena investicija

Lesene montažne hiše so varčne, energijsko učinkovite ter porabijo manj energije tako za ogrevanje kot tudi za hlajenje. Začetna investicija v leseno montažno hišo RIKO HIŠE se povrne v naslednjih letih bivanja.