Hiša s panonskim pogledom

Hiša s panonskim pogledom

Hiša se z velikimi steklenimi površinami odpira proti jugovzhodni strani in išče arhitekturni dialog s krajino. Tudi zaradi horizontalnih poudarkov v oblikovanju macesnove fasade je hiša izvrstno umeščena v vodoravna valovanja slovečih prekmurskih ravnic. Ko bo posrebrnela – lastnika pristajata na estetiko naravnega – se bo zlila z melanholičnimi notami te pokrajine. prekmurskih ravnic.
Investitorja si želita zdravo, naravno in tudi tehnološko usposobljeno domovanje in tem vodilom sta vseskozi sledila. Hiša bo ogrevana na toplotno črpalko, prezračevana bo z rekuperatorjem, ima talno gretje, centralni sesalni sistem in tudi pametne inštalacije. Bodoča stanovalca bosta lahko upravljala s hišo kar preko svojega mobilnega telefona.
V podjetju Riko Hiše smo veseli, da lahko vsem tistim, ki nam zaupajo, ponudimo svoja znanja, izkušnje pa tudi ideje in navdihe. Ker gradimo lesene objekte po vsej Evropi, je lista naših referenc bogata z najrazličnejšimi tehnološkimi in oblikovnimi rešitvami. Lastnika hiše v Murski Soboti sta se v zasnovi svoje hiše spogledovala s hišami, ki so jih za znanega investitorja oblikovali Yoo Studio, Philippe Starck in Jade Jagger, izdelali in postavili pa mojstri podjetja Riko Hiše. Morda tudi zato, ker se njihova forma tako sinhrono prilega prekmurski pokrajini. Svoje pričakovanja sta zaupala arhitektu in skupaj jim je uspelo zasnovati izvirno parafrazo hiš, v kateri danes že domujejo znani Angleži.