Hiša v Franciji

Hiša v Franciji

Notranja razporeditev hiše je zanimiva zaradi velikega odprtega centralnega dnevnega prostora, ki nato vodi v spalnice in kuhinjo, ter zaradi kombinacije obeh sistemov, kjer lesena masivne stene komplementarno delujejo z mavčno-vlaknenimi stenami klasičnega izgleda. Oboje dopolnjuje strop zaprt z lesenimi stropniki. Po videzu se hiša z ometano fasado, sinje modrimi polkni in vhodnimi vrati ter majhnimi strešnimi napušči lepo in ustrezno vklaplja v lokalno arhitekturo.

EcoCaza je Rikovo partnersko podjetje iz Toulousa, ki je specializirano za ekološko nizkoenergijsko gradnjo in končni kupcem ponuja celostne gradbene storitve od arhitekturnega načrtovanja, svetovanja ter izvedbe projektov na ključ. Ponudbo Rikovih lesenih hiš dopolnjujejo tudi z načrtovanjem, dobavo in vgradnjo električnih in strojnih inštalacij, ki uporabljajo obnovljive vire energije ter s katerimi dosegajo francoske standarde nizkoenergijske gradnje BBC. So eni izmed pionirjev na območju francoske regije Midi-Pyrénées, ki promovirajo leseno ekološko gradnjo, saj je na tem območju tradicionalno prisotna gradnja iz zidakov. Podjetje kljub regionalnemu nagnjenju k tradicionalni zidani gradnji uspešno prodira na trg, saj je to v kratkem času že drugi projekt, ki smo ga postavili v sodelovanju z njimi. Prvo leseno masivno hišo smo namreč v začetku letošnjega leta postavili v Villespyju (v okolici Toulousa).

Prav ta prva hiša je prepričala investitorja, da sta namesto tradicionalne gradnje izbrala prav Rikovo hišo. Na prijetni lokaciji v regiji francoskih Pirenejev bo hiša čudovito dopolnjevala mozaik naših referenc.
***Prvi odmevi “Enotedenske hiše” v lokalnem spletnem francoskem časopisu Ladepeche.fr