ZASNOVA IN KONCEPT: MIHA NOVINA, U.D.I.A.

Hišo Mila odlikuje enostavna konstrukcijska zasnova iz lesenih masivnih elementov, ki omogočajo prostorne bivalne površine.

Konstrukcijski okvir zunanjih sten in strehe tvori edinstven ovoj hiše. Zunanja lesena fasada se na notranji strani zlije v masivne lesene stene, ki ostajajo vidne. Bivalni del spodnje etaže je v celoti odprt, svetel in prostoren. Z velikimi steklenimi površinami v dnevnem prostoru in kuhinji vabi naravo v notranjost hiše in omogoča optimalno osvetljenost.

Galerija pod streho z enovitim prostorom omogoča raznovrstno uporabo po meri lastnika: lahko je knjižnica ali telovadnica, atelje ali igralnica. Iz galerije lahko enostavno pogledamo v dnevno sobo spodaj ali pa na bližnjo in daljno okolico.

Nadkrita zunanja terasa uokvirja pogled in ga usmerja proti nebu, saj je hiša Mila kot drevo, ki raste v višino. Terasa razširja bivalni prostor hiše navzven, kjer oblikuje varovan prostor pred vplivi okolja v vseh letnih časih in omogoča prijetno bivanje v spreminjajoči se okolici.

Hiša Mila je v osnovni različici zasnovana za 2 osebi, ki želita izkoristiti polnost enostavne, a dovršene arhitekture. Nadgradnja te osnovne zasnove je pripravljena za družine oziroma 4 osebe.