Zasnova in koncept: Melita Tóth, m.i.a

Hiša Minima odseva eleganten minimalizem – s čistimi linijami, širokimi svetlimi pogledi, z odprto prostornostjo in povezanostjo z obdajajočo naravo omogoča ubrano bivalno udobje, ukorjeno po pričakovanih sodobnega človeka, ki mu življenjski slog narekuje enako sodoben način bivanja. Hedonističen, a vendarle ekonomičen, uglajen in hkrati lahkoten, urban in hkrati močno povezan z naravo.

Poudarja tradicionalne življenjske vrednote v sodobni preobleki – razsežen in odprt bivalni del, s prostorom za kakovostno druženje ob živem ognju kamina, ki je neposredno povezan z zeleno oazo okolice, ter ločen intimen del spalnic za počitek in regeneracijo.

Fleksibilno zastavljen objekt omogoča rast tlorisa glede na potrebe naročnika (Minima S 78m2, Minima M 94m2, Minima L 118m2), menjavo izgleda arhitekturnega telesa, ki se lahko prelevi iz ravne strehe v klasično ali moderno dvokapnico, ter spremembo fasadnega ovoja, ki se od fasadnih plošč transformira do lesene obloge in klasičnega fasadnega ometa.