Hotel Jolly

Hotel Jolly

Hotel Jolly leži v priljubljenem lombardskem smučarskem središču Ponti di Legno. Nagrajen s 4 zvezdicami nudi svojim gostom visoko gostoljubje, pestro paleto ponudbe ter udobje naravnih materialov v vseh možnih pomenih. Hotel je namreč izgrajen iz lesa. Temu, vse bolj popularnemu in uveljavljenemu gradbenemu materialu, pa arhitekti hotela niso želeli pripisati zgolj konstrukcijske vloge, temveč so les in njegovo estetiko spretno in elegantno uporabili za ambientalne akcente, ki dajejo hotelu svojevrsten karakter. Na fasadi so ga postavili v dialog z kamnom, kar daje zunanji podobi svojevrstno poetiko, v notranjosti pa so z njim ujeli blagodejni učinek topline in domačnosti.
Odločitev investitorja za les se je izkazala kot zelo upravičeno; objekt se odlično staplja v idilično naravno krajino, odlikuje ga nizka poraba energije, ustreza konceptom zelenega hotela. Še več – ker je bil izgrajen le v nekaj mesecih, investitor ni izgubil dodatne turistične sezone, ki bi hromila njegovo poslovno dejavnost. In hotel navdušuje svoje goste v vseh letnih časih – pozimi nudi toplo zavetje ljubiteljem belih strmin, v poletnih mesecih pa svežino občudovalcem neokrnjene narave.
Hotel Jolly je izveden in opremljen po visokih standardih; na voljo je 26 apartmajev, gosti si lahko osvežijo v bogati SPA ponudbi, razgibajo v fitnesu ali pa preprosto zgolj uživajo v spoju estetike in narave. Arhitekti v oblikovanju ambienta ničesar niso prepustili naključju; v še tako drobnih detajlih so sledili ultimativnemu vodilu po presežkih in celovitih doživetij.

Lokacija: Ponte di Legno (BS)
Arhitekt: Giancarlo Beltracchi
partner: Architettura Lamellare
Leto izgradnje: 2010
http://www.jollyresortpontedilegno.it/
Več o hotelu Jolly na portalu Lesene gradnje v Sloveniji.

Vrsta projekta
Javni objekt
Država
Italija
Nazaj

Pišite nam