Stanovanjski objekt – prizidek

lokacija: okolica Ljubljane
arhitektura: Petra Čeferin & Tadej Glažar

Naročnik je potreboval še en prostor, vendar okolica hiše ni nudila prostora za pritlični prizidek. Odločili so se za optimalno rešitev tako, da so dodali sobo v prvem nadstropju v obliki lebdečega kubusa. Nova soba je pripeta na obstoječo hišo samo z nekdanjim balkonom v prvem nadstropju, ki je spremenjen v hodnik – most, s katerim se nova spalnica povezuje z nekdanjo spalnico, sedaj spremenjeno v predsobo. Kubus lebdi na izzivalni rešitvi petih sijočih cevastih stebrov iz nerjavečega jekla, pod prizidkom je nastal nov pokrit zunanji bivalni prostor.

Povzeto po LES V SODOBNI SLOVENSKI ARHITEKTURI 2000-2010, Manja Kitek Kuzman
www.lesena-gradnja.si

Stanovanjski objekt – prizidek
Vrsta projekta
Prizidki, nadgradnje
Država
Slovenija