Wellcome trust Sanger Institute – prizidek

Lokacija: Genome Campus, Hinxton, Cambridge, Velika Britanija
Arhitektura: NBBJ
Architects: Chiaki Tomita

Nov prizidek konferenčne dvorane s servisnimi prostori se nahaja v notranjem atriju, v osrčju sklopa že obstoječih objektov enega največjih dobrodelnih zdravstvenih skladov na svetu, ki se razteza v naravnem parku Wetlands na površini dobrih šest hektarjev.
Les kot osnovni element (uporabljen v konstrukciji, macesnovi fasadi, strehi in interieru) predstavlja izhodiščno zasnovo delovanja korporacije, to je ohranjanje naravnega ekosistema. V fasadnem ovoju tvori vertikalen ritem in je kontrapost stekleni površini obstoječe kompozicije. Raster se izteče na zaključku objekta in preide v ozelenjeno streho. Objekt pridobiva naravno osvetlitev skozi posebej oblikovana okna pravokotnih oblik ter strešnih kupol, ki so dodaten vir svetlobe.
www.hinxton.wellcome.ac.uk

Wellcome trust Sanger Institute – prizidek
Vrsta projekta
Prizidki, nadgradnje
Država
Združeno kraljestvo