Wood in the City v Trstu

Wood in the City v Trstu

Les se kot gradbena snov zaradi svojih odličnih gradbenih in eko lastnosti – med vsemi gradbenimi materiali velja za najbolj energijsko varčnega – vse bolj uveljavlja tudi v obmorskih regijah. Investitorji in arhitekti se namreč vse bolj zavedajo, da izbira za les pomeni tudi odločitev za trajnostno naravnanost, ki se ji zavoljo prihodnosti ne moremo več izogniti. V Riko hišah smo v zaledju tržaškega zaliva izgradili več lesenih objektov, ki žanjejo občudovanje tudi zaradi svojega vklapljanja v to specifično naravno in kulturno krajino. Še posebej smo ponosni tudi na lesen prizidek k uveljavljeni poslovni šoli MIB v središču Trsta. Ugledna poslovna šola MIB je zaradi svoje odločitev za les postala odličen promotor trajnostne naravnanosti v arhitekturi in gradbeništvu.

Odgovornosti promoviranja trajnostnega gradbeništva se zaveda tudi Mesna občina Ljubljana kot investitor lesenega prizidka vrtca Kekec, pod katerega se podpisuje kot avtor arhitekturne rešitve Jure Kotnik, pod izvedbo pa podjetje Riko hiše. Jure Kotnik bo prav na tej konferenci predstavil svoje arhitekturno razmišljanje, ki ga je prenesel v rešitev prizidka omenjenega vrtca.

Glavni organizator konference je Promo_legno v sodelovanju z Oddelkom za lesasrtvo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, Muzejem za arhitekturo in oblikovanje, Facultà di Ingegneria Civile e Architettura Università Udine, Građevinski fakultet Rijeka, Dipartimento di Ingegneria Civile e Architettura Università Trieste. Vstop je prost.