Rikova modularna enota na Japonskem

Rikova modularna enota na Japonskem

Za to priložnost smo posebej razvili prototip, ki je enostaven za izvedbo, primeren za transport za daljše razdalje in udoben za bivanje. Konstrukcija je sestavljena iz lesenih nosilcev in stebrov, ki skupaj tvorijo skelet na osnovi samo treh različnih tipov prerezov linijskih elementov in omogočajo modularno zasnovo tlorisov, za ovoj stavbe pa smo uporabili polnilo iz dveh ivernih plošč z vmesnim slojem toplotne izolacije.

Hiter odzivni čas, ki smo ga zagotovili, ter visoka kapaciteta proizvodnje ustreza reševanju bivanjskih problemov ob pojavu naravnih nesreč, tehnološka oprema podjetja Riko Hiše pa omogoča natančno izdelavo elementov. Objekt smo s sodelavci iz Bigboxa postavili v treh dneh.

Hiša je bila predana ribiški skupnosti Murohawa. Veleposlanica R Slovenije na Japonskem nje. eksc. Helena Drnovšek je v imenu Slovenije, podjetja Riko Hiše in Bigboxa predala objekt skupnosti. Župan mesta gospod Abe je na slovesnosti predaje poudaril, da bo ta slovenska donacija zagotovo okrepila obojestranske vezi.

Prototip objekta, ki smo za razvili in izvršili kot donacijo japonskemu mestu je zagotovo potrditev, da modularna gradnja, ki se ji zdaj v podjetju Riko Hiše razvojno posvečamo, postaja vse bolj perspektivna programska linija. Trgu bomo kmalu ponudili dovršen sistem modularne gradnje, ki bo združeval sodoben dizajn, energetsko učinkovitost in fleksibilnost tehničnih rešitev. Ta nišni produkt podjetja Riko Hiše bo predvsem namenjen gradnji turistično namestitvenih in pisarniških objektov.