Zagnali novo tehnološko linijo in odprli razstavo izbora del Iz Likovne zbirke Riko.

Zagnali novo tehnološko linijo in odprli razstavo izbora del Iz Likovne zbirke Riko.

Od muziciranja Bibiča in Vollmaierja do izpopolnjene tehnologije

Da bi še bolj izpopolnili svoj sistem lesene gradnje, nenehno vlagamo v razvoj in izboljševanje obstoječe tehnološke platforme. Nova tehnološka linija, ki smo jo prvič predstavili na včerajšnjem srečanju, bo izboljšala proces izdelave zahtevnih konstrukcijskih rešitev z veliko natančnostjo in ponovljivostjo. Nova linija bo zagotavljala učinkovit proces od načrtovanja do montaže, tako z materialnega kot tudi s časovnega vidika. Omogočala bo veliko fleksibilnost tehničnih rešitev v gradnji montažnih hiš in izdelkov iz lesa.

Bojan Lukšič, direktor podjetja Riko Hiše, je v svojem nagovoru poudaril, da smo že do sedaj uspešno povezovali znanja in ljudi in da nam bo nova investicija nudila še nove priložnosti za sodelovanje s partnerji za izdelavo lesenih konstrukcij. Z izkušnjami v projektiranju montažnih objektov in obdelavi lesa je namreč podjetje Riko Hiše sposobno ponuditi partnerjem različne rešitve na področju gradnje z lesom. Še bolj učinkovito, pozorno do detajlov in zamisli ter kakovostno v vseh pogledih bomo tudi vnaprej ustvarjali novo bivanje, je dodal Bojan Lukšič.

Tehnološko linijo je pred gosti, med katerim sta bila tudi minister za okolje RS dr. Roko Žarnić in veleposlanik R Makedonije v Sloveniji nj. eksc. Igor Popov, prvi zagnal Janez Škrabec, večer pa sta glasbeno obogatila Bratko Bibič na harmoniki in Sašo Vollmaier na klaviaturah.