V Italiji tudi med ‘Ferragosto’

V Italiji tudi med ‘Ferragosto’

Ali ste vedeli, da imajo drevesa sposobnost ujeti velike količine CO2 in jih skladiščiti v obliki lesa? Tako lahko eno drevo v svoji življenjski dobi shrani od 10 do25 ton ogljika. Če uporabo neobnovljivih gradbenih materialov (kot sta na primer beton ali opeka) nadomestimo z lesom, lahko privarčujemo dodatno tono CO2.

Les s svojimi edinstvenimi lastnostmi ustvarja prijetno počutje v stanovanju, navdušuje pa tudi kot gradbeni material, saj njegove značilnosti omogočajo visoko stopnjo predizdelave (prefabrikacije), hitro montažo na terenu, takojšnjo vselitev, saj faza sušenja ni potrebna, ter odlično protipotresno in požarno varnost. Posebna dodana vrednost lesa pa je ta, da les obdrži lastnost živega organizma tudi potem, ko je drevo že posekano. Daje prijeten, svež vonj, hkrati pa ima sposobnost vpijanja neprijetnih vonjav.

Prav te lastnosti pa so prepričale tudi našo italijansko stranko iz Pescare, da se je odločila za Rikov montažni sistem masivne lesene stene – Riko LMS sistem. Montaža dvonadstropne lesene hiše s klasično fasado in štirikapno streho se je pričela v preteklem tednu, vseljiva pa bo sredi jeseni letošnjega leta!

Oglejte si prereze Riko sten

Vas zanima zgodba o hiši, ki je preživela potres?